Caută
Close this search box.

Timişoara. George Simion nu are ce căuta la marşul de 16 Decembrie

george simion

Copresedintele AUR, George Simion, are programat un miting astăzi, 16 decembrie, în centrul Timișoarei.

Simion ar intenționa să fie prezent și la marșul „Eroii nu mor niciodată”, în memoria Revoluției din 1989, fapt care a stârnit însă furie printre cei care au ieșit în stradă acum 30 de ani.

George Simion și-a fixat o întâlnire cu simpatizanții AUR, în Piața Victoriei din Timișoara, chiar în ziua în care acest oraș comemorează evenimentele de acum 30 de ani, care au dus la declanșarea Revoluției.

Profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Portugalia și Maroc, a reacționat fulminant, când a auzit de prezența lui George Simion. Simion a fost de altfel prezent, în ultimii ani, la marșul „Eroii nu mor niciodată”, organizat de asociația suporterilor Druckeria.

„Cozi de topor. Mâine, 16 decembrie, e o zi importantă pentru revoluția de la Timișoara. E prima noastră zi de proteste din 89, fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănțuire logică de evenimente înălțătoare, tragice și finalmente triumfătoare.

Ideea că la acest moment, confiscat deja de niște organizatori ce nu au nimic de-a face cu 16 decembrie 1989, s-au găsit cozi de topor care să-l invite pe George Simion, șeful unui partid de legionari sadea și unde se regăsesc și doi ofițeri implicați în reprimarea Revoluției, ne obligă pe noi timișorenii să-l primim cum se cuvine pe acest provocator nemernic.

Locul lui nu-i aici și încă mai puțîn într-o zi simbolică. În 16 decembrie naționalismul lui Ceaușescu, al cărui continuator e chiar acest individ și toată banda lui de strânsură, s-a clătinat sub prima lovitură a Timișoarei.

Am învins fiindcă timișorenii nu au crezut în chemările naționalismului sovin, am învins fiindcă aici toate naționalitățile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce reprezintă partidul lui George Simion. Venirea lui e o provocare și o profanare pe care nu trebuie să le acceptăm cu nici un chip”, a scris Vasile Popovici, pe Facebook. El a participat activ la evenimentele din decembrie 1989.

Simion a fost prezent anul trecut la marșul „Eroii nu mor niciodată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri