Caută
Close this search box.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, spune că Bucureştiul nu intră în carantină

traian berbeceanu

Prefectul Bucureştiului, fostul comisar de Poliţie de la Crima Organizată, afirmă că Bucureştiul nu va intra în carantină, dar pentru aceasta trebuie respectate actualele măsuri, care sunt astfel suficiente.

Şedintă de urgenţă la Prefectura Capitalei, după ce Bucureștiul a înregistrat în ultimele zile o creștere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV 2. Nu se pune problema carantinării, susține primarul general, în timp ce prefectul ar dori sancțiuni mai dure, spune Ştirile TVR.

Bucureștiul nu va intra în carantină, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după o ședință pe tema evoluției epidemiei de COVID-19. Capitala este în scenariul roșu, din 19 octombrie, atunci când rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. Indicatorul a continuat să crească, însă autoritățile nu au impus până acum alte restricții.

„Evităm să luăm măsuri mai dure”, a spus Berbeceanu, adăugând că e nefiresc să iei măsuri noi, dacă cele actuale nu sunt respectate. „Nu poate fi vorba de eliminarea unor restricții”, a concluzionat el.

Berbeceanu spune că au fost mai puține controale în Capitală, pentru că poliția a fost angrenată în activități privind alegerile parlamentare și că va efectua controale inopinate în București, în diferite zone și instituții, pentru a se asigura personal că regulile sanitare sunt respectate.

Viceprimarul Vlad Voiculescu a spus, ieri, că va vorbi cu Nicușor Dan despre varianta intrării Bucureștiului în carantină. Primarul Capitalei se opune însă acestei măsuri de carantinare și spune că Bucureștiul este un motor economic, ce nu poate fi oprit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri