Caută
Close this search box.

Un bărbat ar fi votat în Spania şi apoi în localitatea de domiciliu din România

Un bărbat în vârstă de 51 ani, din localitatea Coţofăneşti, este cercetat de poliţiştii băcăuani pentru că ar fi votat de două ori, o dată în Spania şi a doua oară în localitatea de domiciliu, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru.

„Din primele cercetări a reieşit faptul că, la data de 5 decembrie, un bărbat de 51 de ani, din comuna Coţofăneşti, şi-ar fi exercitat dreptul de vot la o secţie de votare din Spania, iar astăzi ar fi votat din nou la o secţie de votare din localitatea de domiciliu în baza unei declaraţii pe propria răspundere.

În cauză au fost demarate cercetări sub coordonarea Parchetului pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă la vot şi fals în declaraţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Bacău, citat de Agerpres.

De la începerea procesului de votare, la IJP Bacău au fost înregistrate trei sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale, iar în alte opt situaţii poliţiştii s-au autosesizat.

În urma verificărilor efectuate până acum, poliţiştii au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 lei, iar în trei situaţii cele sesizate nu s-au confirmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri