Caută
Close this search box.

Un bătrân şi-a petrecut Crăciunul pe o targă, la Urgențe, pentru că familia nu-l mai primeşte acasă

Medicii de la Unitatea de Primire Urgențe din Iași au făcut public cazul unui bătrân de 83 de ani care, din 23 decembrie, stă pe targă la UPU, pentru că familia sa a refuzat să-l mai primească acasă după externare.

Bărbatul și-a petrecut Crăciunul la UPU, fiind ajutat de cadrele medicale de acolo.

„Un bărbat de 83 de ani, cu domiciliul în Iaşi, a fost trimis cu ambulanţa acasă după ce a fost consultat de chirurgul de gardă, dar familia a refuzat să îl reprimească. De pe data de 23 decembrie îl ţinem pe o targă în UPU, îi dăm mâncare şi apă şi ne zbatem să îi găsim un loc. Lucruri pe care nu ar trebui să le facă nimeni din Urgenţă. Nu avem unde să îl dăm, iar familia nu îl primeşte, astfel că acesta şi-a petrecut Crăciunul la noi”, a declarat, pentru Agerpres, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Ea susţine că unităţile medicale se confruntă de mai multe ori pe an cu situaţii în care pacienţii sunt abandonaţi de familie în spital.

„Nu este un caz singular. Se întâmplă de câteva ori pe an ca familia să refuze să primească pacienţii acasă. Situaţiile sunt mai frecvente iarna, dar se întâmplă şi vara. Sunt copii care refuză să aibă grijă de părinţi şi îi lasă în grija statului”, a precizat Diana Cimpoeşu.

Potrivit acesteia, bătrânului a fost căsătorit de trei ori şi are copii din fiecare căsătorie, dar niciunul dintre aceştia nu doreşte să acorde sprijin şi asistenţă tatălui lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri