Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a anunţat că municipalitatea nu va investi în acest an, în luminiţele ornamentale de Sărbători, precizând că “este indecent ca, într-un an în care ne-am confruntat cu o pandemia ca asta”, să fie risipiţi banii.

El a mai afirmat că anumite zone din oraş vor fi împodobite de diverşi agenţi economici, astfel încât să fie marcat momentul sfârşitului de an.

Vergil Chiţac a declarat că luminiţele de sărbători au costat municipalitatea anul trecut peste un milion de euro.

“În Strasbourg nu mai sunt luminiţe, în Viena nu mai sunt luminiţe şi târguri de Crăciun. Luminiţele de anul trecut au costat, dacă nu mă înşel, vreo 6 milioane de lei. Peste un milion de euro.

Am considerat că e indecent, într-un an în care ne-am confruntat cu pandemia asta şi într-un an în care a trebuit să îndreptăm mulţi bani către Spitalul Municipal, mult mai mulţi incomparabil cu anii trecuţi, să risipim banii”, a afirmat primarul Constanţei.

El a menţionat că anumite zone din oraş vor fi împodobite de Sărbători, de mai multe societăţi comerciale.

“Pe de altă parte, nu o fi aşa feeric cum v-aţi obişnuit dumneavoastră, dar ele există şi există prin contribuţia unor societăţi comerciale, a unor oameni care fac bussiness în Constanţa.

Eu cred că toţi cei care fac business în Constanţa, ca în orice alt oraş, şi ca în toată lumea asta, au o responsabilitate socială, pentru că banii îi câştigă aici şi o parte din banii ăştia, în anumite momente, trebuie întorşi către comunitate şi de lucrul ăsta s-a ocupat viceprimarul Rusu, care a luat legătura cu ei: au stabilit zone din oraş unde se implică fiecare, inclusiv RAJA, şi a ieşit ceea ce vedeţi.

Nu cred că putem spune că în oraş nu există semnele luminoase ale apropierii sfârşitului de an. Nu ştiu dacă putem vorbi de Sărbători, în situaţia asta tristă, dar marcăm momentul de sfârşit de an. Asta a fost raţiunea”, a mai declarat Vergil Chiţac.

În anii trecuţi, municipalitatea împodobea cu luminiţe şi ornamente luminoase cea mai mare parte a Constanţei.

143 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here