Caută
Close this search box.

Vicepreşedintele Kamala Harris va fi înlocuită în Senat de hispanicul Alex Padilla, fiul de imigranţi mexicani

Alex Padilla

Alex Padilla, în vârstă de 47 de ani, a fost desemnat înlocuitorul vicepreşedintelui ales Kamala Harris, în Camera superioară a Congresului American.

Padilla este primul hispanic trimis de statul California, în Senat, fiul unor imigranţi mexicani, care a crescut într-un cartier din Los Angeles afectat de violenţa bandelor de răufăcători, relatează AFP.

Alex Padilla a fost desemnat, de către guvernatorul Californiei Gavin Newsom, care-l prezintă într-un comunicat drept un ”războinic al dreptului la vot şi al visului american”.

Nominalizarea lui Padilla are loc în urma mai multor luni de lobby intens în rândul democraţilor Californiei, un stat în care minoritatea hispanică reprezintă 40% din populaţie, în vederea desemnării unui înlocuitor al viitorului vicepreşedinte al Statelor Unite.

Fiul unui bucătar şi al unei femei de serviciu, Alex Padilla a crescut într-un cartier din Los Angeles afectat de violenţa gangurilor. El a muncit o vreme ca inginer informatician, la programe pentru sateliţi. Padilla a intrat în politică la sfârşitul anilor ’90, o perioadă în care discursul împotriva imigraţiei înflorea în California.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri