Un episod interesant iese la iveală din rechizitoriul Parchetului Tribunalului Bihor pus la dispoziția presei în baza legii 544/2001 privind transparența informațiilor.

Astfel, potrivit procurorilor, Victor Micula l-ar fi sunat pe șeful IPJ Bihor, Alin Haniș, fiind deranjat că a fost oprit și legitimat de un echipaj de poliție al ”mascaților” după ce a intrat cu mașina într-o zonă pietonală din Oradea. Micula jr. este fiul unuia dintre patronii de la European Drinks și e vizat acum de o cerere de arestare în lipsă, fiind acuzat că ar fi participat ilegal la o percheziție a poliției și ar fi accesat baza de date a MAI.

După telefonul dat de Micula jr. șefului IPJ Bihor, echipajul de poliție rutieră trimis la fața locului nu a ”constatat şi aplicat inc. M.V. (Micula Victor – n.r.) niciun fel de sancţiune contravenţională la regimul circulaţiei rutiere (…) şi nici nu au întocmit vreo fişă a evenimentului”, se arată în rechizitoriu.

Contactat telefonic de jurnalistul G4media.ro, șeful IPJ Bihor, Alin Haniș, a închis brusc telefonul când a auzit despre ce este vorba.

În noaptea de 13/14 aprilie 2018, Micula junior a intrat cu mașina, un Mercedes SUV, pe străzile pietonale din centrul vechi al orașului Oradea, unde este interzis accesul autoturismelor și e o zonă de viață de noapte. Mai mult, Micula jr ar fi accelerat, potrivit procurorilor. ”Această conduită a şoferului ar fi pus în pericol integritatea fizică a celor aflaţi zonă, care au fost nevoiţi să se ferească din calea de rulare a şoferului”, se arată în rechizitoriu.

După intervenția unui echipaj de poliție al unor luptători SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale), fiind oprit și legitimat, Micula jr. ar fi pus mâna pe telefon și l-ar fi sunat pe șeful IPJ Bihor.

”În acel moment, inculpatul M.V. (Micula Victor – n.r), arătându-se deranjat de faptul că fusese oprit/blocat şi legitimat de lucrătorii de poliţie cu privire la acel incident, l-a contactat telefonic pe martorul H.A. (Haniș Alin – n.r.), inspectorul şef al I.P.J. Bihor, căruia i-ar fi adus la cunoştinţă că ar fi fost oprit de „mascaţi”, reproşându-i că „acum și mascații tăi au treabă cu mine?” (…),după care a finalizat brusc apelul (…)

Imediat după aceea, martorul H.A. (Haniș Alin, șeful IPJ Bihor – n.r.) l-a resunat pe inculpatul M.V (Micula Victor – n.r.)., care apoi i-a dat telefonul său martorului S.S. , ocazie cu care acesta din urmă şi-a informat şeful ierarhic în legătură cu cele constatate la faţa locului. După ce s-a documentat în legătură cu incidentul reclamat de inculpat, H.A. (Haniș Alin, șeful IPJ Bihor – n.r.) l-a întrebat pe S.S. dacă M.V. (Micula Victor – n.r.) „a lovit pe cineva”, iar după ce i s-a răspuns negativ, i-a solicitat lui SS să-şi facă treaba”, se arată în rechizitoriu.

La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție rutieră întrucât mascații nu au atribuții de aplicare a amenzilor. Au sosit doi dintre cei patru polițiști trimiși în judecată alături de Victor Micula. Aceștia l-au lăsat în pace pe afacerist.

”Inculpatul R.C. (Rengele Claudiu, polițist – n.r.) a adoptat o atitudine amicală la adresa inc. M.V. (Micula Victor – n.r.) şi a încercat să justifice în mod fals celor doi martori aflaţi încă la faţa locului (…) că motivul pentru care nu îl pot sancţiona contravenţional pe M.V. (Micula Victor – n.r.) constă în faptul că acesta ar deţine imobile pe str. Vasile Alecsandri, adică este riveran, iar pe cale de consecinţă, ar avea dreptul să conducă autoturisme pe acea stradă”, se arată în rechizitoriu.

Victoraş Micula este fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks. Este și finul liderului PSD Bihor, Ioan Mang.

În luna mai a acestui an, Victor Micula, a fost amendat după ce a fost prins circulând cu maşina fără justificare legală în zona comunei Paleu, atât el, cât şi trei persoane care îl însoţeau fiind sancţionaţi cu câte 5.000 lei pentru încălcarea ordonanţelor militare, potrivit Bihoreanul.

Potrivit unor surse locale, Victor Micula, căruia îi place să i se spună Pablo, le-a dedicat o manea șefilor Poliției Bihor.

”2018! Începem în forță!
De la Pablo din Bihor, pentru un cățeluș care l-a ținut în curte și acum are stele multe (hahah)
Scaunul pe care stai de mine e clădit,
Ca să ajungi în vârf acolo, eu te-am sprijinit,
Veneai mereu la ușa mea ca să-ți mai pun o stea,
Ai devenit șef peste tot,
Vrei să-mi iei liniștea,
O stea pe epoleți ți-am pus-o fără niciun preț
Și n-ai pic de rușine, tu mă tratezi cu dispreț,
Te-am ajutat să devii șef peste tot cel mai mare.
Îmi dau seama că am crescut un om fără valoareeee!”, sunt versurile manelei interpretate de Dani Prințul Banatului, pentru ”Pablo de Bihor”, Victor Micula.

Într-o altă manea dedicată polițiștilor de Victor Micula, Dani Prințul Banatului cântă:

”Din cauza voastră acum sunt pe goană,
dar nu am motive ca să îmi fie teamă.
Din ce făceam eu, vă dădeam și vouă
Acum nu mă ascultați și vă faceți că plouă,
Mă sunați înainte când vroiau mascații ca să îmi intre în casă,
Nu mai țineți minte și acum vreți să mă vedeți cu toți la pedeapsă.
Mă dați la ziare că aveți filmări cu mine,
dar de ce nu le dădeați când împărțeam o pâine.
Și eu am filmări cu voi când veneați să luați mită,
acum vreți să mă arestați că meseria-i sfântă”.

734 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here