Caută
Close this search box.

VIDEO LIVE TEXT Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Florin Cîţu

iohannis

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă, la Palatul Cotroceni. Șeful statului este așteptat să anunțe numele premierului pe care îl va desemna pentru formarea noului guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis

Am avut azi o nouă rundă de consultări cu partidele reprezentate în noul Parlament. Săptămâna trecută, după prima rundă, am spus că e nevoie de încă câteva zile, pentru cristalizarea lucrurilor.

Între timp, o coaliție PNL – USR – UDMR și-a dovedit deja majoritatea în Parlament și azi liderii formațiunilor s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru premier. Am decis să-l desemnez pe Florin Cîțu pentru poziția de premier.

Premierul desemnat Florin Cîțu

România trece printr-o criză dublă, de Sănătate și economică. E rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de Sănătate și să așeze economia pe picioarele ei.

Fiecare ministru va avea obiective clare, care vor fi monitorizate trimestrial. Vă asigur, domnule președinte, de un parteneriat onest, pentru că avem același obiectiv: dezvoltarea României.

===

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți la Cotroceni, într-o a doua rundă de consultări, cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului. PSD nu a participat.

Liderii noii coaliții de guvernare, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, au mers împreună pentru a-l propune pe Florin Cîțu premier, iar președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pentru viteza negocierilor.

La finalul consultărilor, liderii noii coaliții, alături de Cîțu, au susținut o declarație de presă comună.

Florin Cîţu a spus, după consultările de la Cotroceni, că i-a transmis preşedintelui că este gata să îşi asume guvernarea şi a anunțat că după votul din Parlament, miercuri seară, va avea loc prima şedinţă de Guvern.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat și el convins că mâine seară (n.r.: miercuri, 23 decembrie), prin votul Parlamentului, „România va avea un guvern nou”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri