Moment emoționant filmat la înălțime pentru a marca 1 Decembrie, Ziua Națională. Un militar din Garda de Onoare a Jandarmeriei Române a cântat la pian Imnul de stat la 1700 de metri altitudine, pe Vârful lui Roman, din Munții Căpățânii, în județul Vâlcea.

„Cu rădăcinile adânc înfipte în pământul istoriei, poporul român este un miracol, după cum spunea Gheorghe I.Brătianu. Să-l trăim zi de zi cu toată fiinţa noastră, iar azi, când sărbătorim una dintre clipele de graţie ale istoriei sale să-i spunem României la mulţi ani, o urare rostită ca un legământ.

Să fim uniţi, să fim solidari să fim puternici”, este mesajul transmis de jandarm, la finalul momentului dedicat zilei de 1 Decembrie. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române, care a avut de asemenea un mesaj pentru români:

„Pe oricare munţi ne-ar purta paşii, la malul oricărei mări ne-am afla, dacă am ajunge locuitori ai oricărei capitale sau ne-am retrage într-un sat din oricare ţară, am putea să fim aproape unii de ceilalţi în orice moment, amintindu-ne că suntem români.

Poporul nostru a dovedit în repetate rânduri profunzimi nebănuite, precum ale mării. A rămas puternic pe dinaintea numeroaselor vitregii întâmpinate de-a lungul timpului, precum munţii. Solidaritatea ne-a ajutat să izbândim.

Am rămas uniţi, reuşind, astfel, să trecem peste dificultăţile oricărei perioade, ceea ce ne oferă speranţa că vom depăşi greutăţile de acum aşa cum le-am depăşit şi pe cele din trecut. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, scrie în mesajul care însoţeşte filmarea Jandarmeriei.

Jandarmeria Română are însă nevoie înainte să răspundă la nişte întrebări dure, referitoare la ce s-a întâmplat pe 10 august 2018, în Piaţa Victoriei. În acest timp, mai trebuie şi să se reformeze. Nu ajunge numai să cânţi la chitară şi la pian, să reciţi din Eminescu ş.a.m.d. Trebuie să aperi poporul.

256 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here