Economistul Vlad Voiculescu a anunțat oficial că renunță la postul de viceprimar al Capitalei, pe care urma să-l ocupe după ce Nicușor Dan a câștigat primăria la alegerile de pe 27 septembrie.

În schimb, membrul PLUS a anunțat că va conduce Ministerul Sănătății în viitorul Guvern, acolo unde speră să facă ”reformele și proiectele de care avem cu toții atât de mare nevoie”.

Voiculescu a postat un amplu mesaj pe pagina sa de facebook în care explică, detaliat, de ce a renunțat la echipa de la Primăria Generală și ce planuri are la Sănătate.

Vlad Voiculescu revine în postul de Mmnistru al Sănătății, poziție pe care a mai ocupat-o în perioada mai 2016 – ianuarie 2017, atunci când a făcut parte din Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș.

”Am acceptat desemnarea mea de către USR PLUS pentru poziția de ministru al Sănătății și voi merge în zilele următoare la audierile din Parlament cu convingerea că din poziția de ministru al Sănătății pot să servesc cel mai bine interesul românilor în acest moment critic.

Sper să am la Ministerul Sănătății timp să fac reformele și proiectele de care avem cu toții atât de mare nevoie. Am deja o echipă fabuloasă, știu ce este de făcut și am credința că alături de oamenii din sistem care își doresc o schimbare profundă vom putea face rapid pași în direcția asta: cu suportul colegilor din USR PLUS, PNL și UDMR, putem face ceea ce trebuie.”, scrie Voiculescu pe Facebook.

Iar dacă ecnomistul Voiculescu va (re)deveni ministru la Sănătate, ei bine, chiar dacă l-am mai și criticat uneori, parcă începe să ne fie dor de Nelu Tătaru, care totuși este MEDIC și unul deloc rău. Ba mai mult, s-a dovedit, treptat, a fi un tip extrem de harnic și aflat mai mereu în mișcare, alături de bolnavi și de medici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here