Caută
Close this search box.

Votul din diaspora pentru alegerile parlamentare a început cu Noua Zeelandă

Votul la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din 5 şi 6 decembrie 2020, a început vineri, la 20.00, ora României, când s-a deschis secţia de votare organizată la Auckland, Noua Zeelandă, anunţă Ministerul român de Externe.

La 22.00 ora României, se vor deschide şi secţiile de votare organizate în Canberra, Melbourne şi Sydney, urmate de secţiile de votare din Adelaide (22.30 ora României) şi Brisbane (ora 23.00, ora României).

Prima zi a votării în străinătate va continua cu deschiderea secţiilor de votare organizate în Seul şi Tokyo (ora 24.00, ora României), Perth, Shanghai, Hong Kong, Beijing, Manila, Kuala Lumpur şi Singapore (ora 1.00, ora României).

Având în vedere diferenţele de fus orar, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a 59 ore, secţia Auckland fiind prima care s-a deschis, iar secţiile din vestul Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland şi Seattle) şi Canadei (Vancouver) fiind ultimele, acestea urmând să se şi închidă ultimele, adică luni, 7 decembrie, la 7.00, ora României.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot vota la alegerile parlamentare din 2020 la oricare dintre cele 748 de secţii organizate în străinătate, sâmbătă şi duminică.

Secţiile de votare sunt deschise între orele 7.00 şi 21.00 (locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare sau se află la rând în afara sediului secţiei de votare, pentru a intra în localul de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri