Parchetul Curţii de Apel (PCA) Constanţa a anunţat, joi, efectuarea a 34 percheziţii domiciliare în Mangalia şi Medgidia în cadrul unei anchete penale privind falsificarea diplomelor de bacalaureat, a certificatelor de calificare profesională şi a celor de absolvire a cursurilor pentru diverse specializări, se arată într-un comunicat de presă.

PCA Constanţa a efectuat, cu sprijinul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, al unei echipe S.A.S. şi a unui tehnician criminalist din cadrul I.P.J. Constanţa, 11 percheziţii domiciliare în Mangalia şi Medgidia, într-un dosar penal privind un grup infracţional organizat acuzat de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea diplomelor de bacalaureat, a certificatelor de calificare profesională şi de de absolvire, cu diferite specializări.

Cu ocazia desfăşurării percheziţiilor, au fost ridicate: cinci imprimante multifuncţionale, şase unităţi PC, laptopuri, stickuri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, telefoane mobile, două ştampile şi 62 de diplome şi certificate de calificare şi a fost indisponibilizat un autoturism marca Peugeot 307, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 80.000 lei„, se arată în comunicatul Parchetului.

Totodată, joi, 10 decembrie, anchetatorii au desfăşurat încă 23 percheziţii domiciliare, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, alte 32 de înscrisuri oficiale constând în diplome de bacalaureat, certificate de calificare şi diplome de absolvire a 12 clase.

Ancheta continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării activităţii lor infracţionale, în cauză autorităţile beneficiind de sprijinul autorităţilor austriece, prin Ordin European de Anchetă.

195 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here