Fondatorul grupului Las Vegas Sands, Sheldon Adelson, a murit la vârsta de 87 de ani, în urma unui cancer, a anunţat compania sa, relatează AFP şi Reuters, via Agerpres.

Principal finanţator al Partidului Republican, Sheldon Adelson a fost un susţinător ferm al preşedintelui Donald Trump şi al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Compania sa a amintit în comunicat partea vizionară a lui Adelson care, în industria turismului, este considerat arhitectul complexurilor hoteliere integrate.

„În Las Vegas, Macao şi Singapore, viziunea domnului Adelson pentru complexurile integrate a transformat sectorul, a schimbat traiectoria companiei pe care el a fondat-o şi a reinventat turismul în fiecare dintre aceste pieţe”, a declarat Las Vegas Sands, în comunicat. „Impactul său asupra industriei va fi veşnic”, se mai spune în text.

Magnatul cazinourilor, al cărui grup deţine două complexuri hoteliere de lux în Las Vegas – The Venetian şi The Palazzo – şi cazinouri în Macao şi Singapore, şi-a exprimat deschis susţinerea pentru preşedintele republican Donald Trump.

În Israel, Benjamin Netanyahu a beneficiat de pe urma generozităţii sale prin intermediul cotidianului gratuit Israel Hayom, pe care Adelson l-a înfiinţat în 2007 şi care este astăzi unul dintre cele mai citite din Israel.

Sheldon Adelson fi înmormântat în Israel, se precizează în comunicat. O ceremonie comemorativă ar urma să aibă loc în Las Vegas „la o dată ulterioară”, a precizat grupul Sands.

88 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here