Caută
Close this search box.

A treia tranșă de 150.000 de doze de vaccin anti-COVID a ajuns în România

Cea de a treia tranșă de vaccin anti-COVID ajuns miercuri dimineață în România, din Germania. Este vorba despre 150.000 de doze care vor fi transportate la Institutul Cantacuzino din București și apoi la celelalte centre abilitate din țară.

Aceasta este a treia tranșă de vaccin care ajunge în România, după tranșa simbolică de 10.000 de doze, primită pe 25 decembrie, și o a doua tranșă de peste 140.000 de doze, care a ajuns în țara noastră la finalul anului trecut.

În București vor rămâne 40.000 de doze de vaccin din noua tranșă. Vaccinurile care trebuie transportate în condiții speciale, la temperaturi extrem de scăzute, au sosit în 41 de containere.

Alte două aeronave urmează să ajungă la Timișoara, potrivit digi24.

În total, România ar urma să primească 600.000 de doze în luna ianuarie.

A doua etapă a vaccinării începe în jur de 15 ianuarie
În prezent, vaccinarea se desfăşoară după regulile primei etape, care vizează imunizarea a circa 250 de mii de membri ai personalului socio-medical. Pentru etapa 1 sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare iar în etapele a doua și a treia în România ar urma să funcționeze 1.000 de centre de vaccinare.

Etapa a doua este prevăzută să demareze în jurul datei de 15 ianuarie. Se va începe cu aproximativ 40 de mii de persoane din centrele de îngrijire, pentru vaccinarea cărora se vor folosi echipe mobile.

Totalul populaţiei din etapa a 2-a se ridică la 4 milioane de persoane cu prioritate la vaccinare. Este vorba despre oameni cu vârste peste 60 de ani şi persoane care suferă de afecţiuni cronice.

Vaccinul anti-COVID a fost distribuit în spitale în cutii de pizza!
De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino», dozele cu vaccinul anti-COVID-19 necesare imunizării primilor medici din județul Ialomița au fost distribuite, marți, către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei, în cutii de pizza. Managerul Spitalul Județean de Urgență Slobozia a declarat că așa a venit vaccinul de la DSP.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a fost întrebat în conferința de presă susținută marți despre acest caz și a încercat să explice că este doar o modalitate în care sunt separate dozele din pachetele inițiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri