Caută
Close this search box.

Acțiunile Twitter au scăzut după ce contul lui Donald Trump a fost suspendat definitiv

donald trump

Acțiunile Twitter au scăzut cu 12,3% luni, în prima zi de tranzacționare de când compania a suspendat definitiv contul președintelui Donald Trump.

Măsura ar putea relansa legislația pentru a revoca Secțiunea 230, legea care protejează companiile de internet de răspunderea pentru conținutul postat de utilizatori, conform notelor analiștilor, scrie CNBC, citat de B1 TV. Trump și-a exprimat cu voce tare disprețul față de Secțiunea 230, iar unii politicieni din ambele partide s-au plâns.

„În timp ce o administrație democratică ar putea fi mai puțin concentrată pe o reformă semnificativă a secțiunii 230, evenimentele recente pot face legislația privind conținutul mai probabilă”, au declarat analiștii BofA Securities într-o notă adresată clienților. Cu toate acestea, firma și-a reiterat ratingul de cumpărare pe acțiune.

„Am anticipa noua legislație propusă în Congres cu privire la conținutul de pe rețelele sociale, având în vedere evenimentele recente, dar observăm că preocupările privind conținutul nu sunt noi și credem că noile legi vor oferi companiilor de rețele sociale orientări mai bune și mai puține incertitudini”, au scris analiștii.

„Ne putem aștepta la mai multă activitate de reglementare? Pare probabil ”, au declarat analiștii Bernstein.

Între timp, și alte companii de social media au tranzacționat mai jos, după ce au luat măsuri împotriva lui Trump. Facebook, care a extins o suspendare inițială de 24 de ore la una pe perioadă nedeterminată, a scăzut cu aproximativ 2%. Snap și Pinterest au tranzacționat fiecare cu 1,5% mai puțin.

Uniunea Europeană intervine în scandalul cenzurii impuse de Twitter președintelui american Donald Trump. Comisarul european Thierry Breton nu este de acord cu astfel de decizie.

„Faptul că un director executiv poate să scoată din funcţiune portavocea preşedintelui Statelor Unite fără nicio altă formă de control şi de contra-putere provoacă perplexitate”, a declarat Thierry Breton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri