Caută
Close this search box.

Adela Cojan, omul lui Iohannis la CNAS, va fi schimbată din funcție: Liberalii pun tunurile pe Vlad Voiculescu

Adela Cojan, șefa Casei Națională de Asigurări de Sănătate, care ar fi fost instalată în funcție prin ordin de la Cotroceni, va fi înlocuită curând. În acest timp, liberalii pun tunurile pe Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății, care vrea să reformeze din temelii sistemul.

Adrian Gheorghe, cercetător în economia sănătăţii la prestigiosul Imperial College London, care a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu și în primul mandat al acestuia la şefia Ministerului Sănătății, se pare că a acceptat deja oferta de a administra bugetul asigurărilor publice de sănătate din România.

Reamintim că fostul director executiv al Spitalului Polisano din Sibiu, Adela Cojan, a fost numită preşedinte CNAS printr-o decizie a fostului premier Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial pe 11 noiembrie 2019.

Dr. Andreea Moldovan, propunerea de secretar de stat, în conflict de interese?

Una dintre funcțiile de secretar de stat i-a fost propusă doctoriței Andreea Moldovan, în prezent director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov.

Andreea Moldovan ar urma să se ocupe de problemele legate de pandemie.

Decizia aceasta vine într-un moment local sensibil, în contextul în care se vorbește despre desființarea ca entitate juridică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și preluarea acestuia de către Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov.

Andreea Moldovan se află într-un conflict de interese, deci este incompatibilă cu funcția oferită în cadrul Ministerului Sănătății.

Potrivit Newsbv.ro, este soția medicului chirurg Bogdan Moldovan, propus pentru funcția de cetățean de onoare al Brașovului de George Scripcaru, dar proiectul de pe ordinea de zi a fost retras după scandalul iscat la această nominalizare.

Andreea Moldovan este unic asociat și administrator la Infectio Medical SRL și acționar la Teo Health SA. La ultima firmă este acționar și Bogdan Moldovan. Acesta este unic asociat și administrator și la Transplant Surg SRL.

Liberalii îl compară pe Voiculescu cu Nelu Tătaru și spun că ezită să ia decizii importante

Liberalii pun deja tunurile pe actualul ministru al Sănătății, insinuând că ezitările sale în a lua decizii sunt cauzele sincopelor apărute în campania de vaccinare.

Pe surse, zilele trecute a apărut informația că nu ar fi dorit să semneze ”o comandă simplă adresată Comisiei Europene pentru vaccinuri de la producătorii Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson”.

Voiculescu ar fi convocat o ședință ”fulger” în cursul duminicii de Sfântul Ștefan, la care a chemat ”câțiva dintre decizionalii ministerului” pentru a decide asupra semnării comenzii – ”o formalitate, în fapt, însă cu termen de răspuns de 24 de ore, parte din contractul cadru semnat la nivelul Uniunii Europene”.

Ministrul a decis ca adresa să fie semnată de secretarul general al instituției, Nicoleta Rusu!

Șovăiala ministrului a produs consternare în rândul funcționarilor ministerului, obișnuiți cu curajul fostului ministru, Nelu Tătaru, care era prezent tot timpul în prima linie a luptei cu pandemia”, scrie stiripesurse.ro

Tot o ezitare a fost etichetat și răspunsul ambiguu dat referitor la adoptarea unei ordonanțe pentru despăgubirea persoanelor care ar putea avea reacţii adverse la vaccinul anti-Covid.

Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru (de vaccinare) există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri (de reacții adverse). Sigur, pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse. Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit”, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit News.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri