Caută
Close this search box.

Adina Alberts: Câți bani au primit medicii din România ca sponsorizări de la marile companii producătoare de vaccinuri

Vaccinul Pfizer-BioNTech

Medicul Adina Alberts a scris pe Facebook, că medicii din România au fost sponsorizați în anul 2019, de companiile producătoare de vaccinuri, cu sume consistente.

Potrivit Adinei Alberts, „Astra Zeneca a sponsorizat în 2019 medici și asociații de medici din România cu doar cu 1,1 milioane lei”.

„În topul celor mai mari companii farmaceutice din lume, conform Wikipedia, pe locul întâi se află compania Johnson&Johnson, companie care a cheltuit pe sponsorizări medici și asociații de medici din România, nu mai mult de 550 000 de lei în 2019, conform anm.ro.

Pfizer, care în clasamentul Wikipedia este pe locul 3, și care până în februarie anul trecut, în România avea 330 de angajați în două unități localizate în București și Cluj-Napoca, fabrica din Cluj fiind preluată ulterior de GSK , a sponsorizat cu aproximativ 3,5 milioane de lei medici și asociații de medici din România în 2019 (conform anm.ro), de departe aceasta reprezentând cea mai mare sumă cheltuită în acest mod, referindu-mă aici la companiile care dezvoltă în prezent vaccinuri anti-COVID.

Astra Zeneca a sponsorizat în 2019 medici și asociații de medici din România cu doar cu 1,1 milioane lei.

Concluziile… Vă invit să le trageți fiecare dintre dvs” a scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri