Caută
Close this search box.

AEP investighează AUR pentru o diferenţă de peste 1,4 milioane de lei la cheltuielile de campanie

aep

După ce au declarat iniţial la decontarea sumelor investite în campania electorală că au cheltuit o sumă infimă de 85.100 RON, liderii AUR au adus ulterior documente în care cereau nici mai mult nici mai puţin de 1.527.295, 92 RON de la Autoritatea Electorală Permanentă, informează Ziare.com.

Conform contribuţiilor publicate de AEP pe 21.12.2020, AUR a declarat 85.100 lei, mai puţin chiar şi decât unii candidaţi independenţi. AUR a înregistrat în competiţie 621 de candidaţi – un număr semnificativ pentru un partid relativ nou -, ceea ce indică cheltuieli echivalente cu 137 de lei pentru un candidat. Pe de altă parte, potrivit raportului de venituri şi cheltuieli publicat pe 15.12.2020, AUR a declarat 1,474,616.53 lei. Deşi există diferenţe minore şi în cazul altor partide, AUR este singurul unde există o diferenţă semnificativă între cele două surse„, se arată într-un raport Expert Forum privind alegerile parlamentare.

Experţii electorali consideră că suma este nerealistă, iar până la urmă, partidul lui George Simion a fost trecut cu suma de 1.527.205,92 lei.

Văzând statistica de mai jos, comparând cu contribuţiile unor candidaţi independenţi care au declarat sume de peste 100.000 lei şi luând în considerare intensitatea campaniei desfăşurate de AUR, putem considera că suma declarată nu este realistă şi concluziona că aceste cheltuieli sunt foarte scăzute pentru un partid care a obţinut peste 9% din voturile alegătorilor„, se arată în raportul menţionat.

Contactat de Ziare.com, Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică a explicat situaţia.

Iniţial ei au cerut suma de 85.100 de lei. Când au venit la rambursare, au făcut cerere pentru decontarea sumei de 1.527.205,92 lei, aşa că acum suntem în control să aflăm ce s-a întâmplat„, a declarat preşedintele AEP.

Articolul complet aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri