Caută
Close this search box.

Alba: În medie, 40% din personalul medical din cele 9 spitale s-a vaccinat anti-COVID-19

În jur de 40% din personalul medical aferent celor nouă spitale din Alba s-a vaccinat anti-COVID-19 în prima săptămână a campaniei de imunizare derulate în judeţ, fiind raportate după efectuarea a peste 2.000 de vaccinări un număr de cinci reacţii adverse minore, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

„De la debutul în 4 ianuarie 2021 a campaniei de vaccinare anti-COVID şi până la acest moment, judeţul Alba a solicitat şi a primit în total 2.220 de doze de vaccin marca Pfizer, din care s-au efectuat 2.019 vaccinări, stocul actual fiind de 200 de doze. A fost raportată o singură pierde de vaccin (adică o singură doză irosită) şi cinci reacţii adverse minore (ex. cefalee, alergii locale). În medie, până acum s-a vaccinat 40% din personalul medical aferent celor nouă spitale din judeţul Alba”, menţionează DSP.

Potrivit sursei citate, printre principalele motive pentru care procentul de vaccinări nu este mai crescut în rândul personalului medical se numără contraindicaţii medicale (alergii, gravide), faptul că nu au trecut suficiente zile de la vindecare după pozitivare cu virusul SARS-CoV-2 şi vaccinare anti-gripală recentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri