Caută
Close this search box.

Anchetă de malpraxis la Spitalul din Slatina după ce bebelușul unui polițist a murit

Este anchetă la spitalul Judeţean din Slatina, unde au fost aduse acuzaţii grave de malpraxis. Un poliţist al cărui copil a murit la două zile de la naștere, spune că tragedia s-a întâmplat pentru că bebeluşul nu a fost transferat la timp la alt spital. A fost nevoie de 9 ore pentru a se găsi un loc disponibil în București, dar a fost prea târziu. Fetiţa polițistului a murit.

Totul a inceput la sfârşitul săptămânii trecute, cand tânăra mămică a prezentat dureri îngrozitoare și a venit de urgență la spitalul din Slatina. La două zile după ce a născut un copil sănătos, părinţii au fost anunţaţi că starea bebelusului s-a agravat, iar fetița are nevoie urgentă de oxigen, din cauza unor probleme respiratorii.

„Ne-a băgat urgent în operație, deoarece pulsul copilului crescuse foarte mult. A făcut cezariană, a ieșit cu bine de acolo mămica. Nu sunt în măsură să spun, dar cu siguranță cineva a neglijat ceva. Ori medicul ginecolog pe timpul sarcinii, ori cei de la neonatologie care au luat-o din prima zi și până a decedat.”, a povestit tatăl copilului, pentru Antena 3.

Conducerea spitalului susține, în schimb, că s-a făcut tot posibilul pentru ca fetiță să fie salvată.

„Evoluția inițială a fost favorabilă. În cursul zilei de sâmbătă starea generală s-a degradat, moment în care s-a făcut demers pentru centrul universitar Craiova, cu răspuns negativ de acolo și către numeroase clinici din București unde din motive de lipsă de locuri nu s-a putut efectua transferul.

A fost întrunită o comisie în care este implicat directorul medical și toți medicii care au fost implicați în caz și s-a analizat situația. ” a declarat Directorul Spitalului Slatina, Radu Ene.

Nouă ore a durat până când medicii au găsit un spital disponibil să o primească pe micuţă şi să-i administreze oxigen, dar până a ajuns salvarea, a murit.

Părinții fetiței decedate au depus plângere la Colegiul Medicilor, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și la Poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri