Caută
Close this search box.

ANCOM a amendat Telekom Romania cu 700.000 de lei

telekom

Compania Telekom România Mobile Communications a fost amendată de arbitrul pieței de profil, cu 700.000 de lei, pentru că nu și-a îndeplinit obligația de a acoperi cu servicii de voce cel puțîn 98% din zonele locuite din România, prin intermediul rețelei proprii de acces radio.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), operatorii de telecomunicații Orange, Vodafone și RCS&RDS acopereau în proporție de peste 98% serviciile de voce mobilă la nivel național, în 2020, în timp ce Telekom Mobile înregistra o pondere de 97,25%, sub obligațiile de acoperire asumate prin acordarea licențelor, informează Ziare.com.

„Conform măsurătorilor din teren, Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 98,27% din totalul populației, Vodafone România – 98,16%, RCS&RDS – 98,02%, iar Telekom România Mobile Communications – 97,25%.

Situația comparativă a măsurătorilor reflectă faptul că toți operatorii și-au îmbunătățit gradul de acoperire, doar unul dintre ei neîndeplinind pragul de 98%, stabilit prin licențele de utilizare a spectrului de frecvente radio.

Astfel, Telekom Mobile a fost sancționat cu amendă în valoare de 700.000 de lei. Impunerea obligațiilor de acoperire, în cadrul licențelor pe care le acordăm operatorilor și care permit furnizarea de servicii de comunicații electronice, reprezintă o pârghie legală, prin care Autoritatea poate stimula creșterea gradului de acoperire cu servicii de comunicații electronice”, a afirmat Cristin Popa, director executiv în ANCOM.

Potrivit arbitrului Telekom, în cadrul acestei campanii a fost măsurată acoperirea cu semnal în 13.398 de localități cu mai mult de zece locuitori, fiind totodată măsurați aproape 250.000 de km pe drumurile naționale, județene, orășenești și comunale.

Din totalul de 20.121.587 de locuitori, conform recensământului populației și al locuințelor, au fost măsurate zonele locuite de 20.117.553 de persoane. Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populației acoperite și suma populației măsurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri