Caută
Close this search box.

Arafat, despre un lockdown după Sărbători. ”Va fi o creștere a numărului de cazuri!”

raed arafat

Autoritățile nu au în vedere instituirea unui lockdown general în România, spune Raed Arafat, care adaugă că se va apela în continuare doar la restricții locale acolo unde este nevoie.

Va fi o creștere probabil a numărului cazurilor. Depinde cât de controlabilă va fi. Cert este că o mare parte din populație a respectat recomandările, dar este și o parte din populație care nu a respectat recomandările, dovadă și amenzile date de Poliție. Așa că este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile.

Sper să controlăm această creștere pentru că acum indicatorii arată că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut comparativ cu acum 2-3 săptămâni. Eu sper să reușim să o menținem așa și să nu vedem din nou creșterea acestei presiuni și impactul acesteia”, a declarat Raed Arafat.

”Faptul că avem o scădere a numărului cazurilor, o scădere mică, nu putem să spunem că este o scădere masivă a numărului cazurilor din terapie intensivă și din spitale, arată totuși că măsurile care s-au luat în ultima perioadă – masca universală, carantinările locale, zonale – au avut efectul lor, au dus la o scădere. Din nou, depinde de noi cum va fi această scădere, dacă va fi după ea o creștere controlabilă sau nu, paralel cu acțiunea de vaccinare.

Cel mai important lucru este păstrarea măsurilor de siguranță mai departe – masca, distanțarea, mobilitatea limitată și contactele limitate și să nu intrăm în zonele aglomerate – , iar pe partea cealalată, cui îi vine rândul, să se vaccineze”, a mai spus Raed Arafat la B1.

”Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru”
Cât despre restricții, acesta a spus că nu se iau în calcul, la acest moment, măsuri de lockdown total.

”Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Astfel de măsuri pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu alți factori”, a mai spus șeful DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri