Caută
Close this search box.

Arafat: Se pot vaccina împotriva COVID și persoanele care nu sunt în etapa a doua, dacă rămân doze nefolosite

raed arafat

În cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare se pot imuniza inclusiv persoanele care nu sunt incluse în această fază, dacă rămân doze de vaccin nefolosite, a declarat, vineri, la Digi FM, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Începând de astăzi, de la ora 15.00, se pot programa pentru vaccinare persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din mai multe domenii considerate esențiale.

„Intenția colegilor de la comitet (n.r. – Comitetul de coordonare a vaccinării) este să nu se piardă nicio doză. Ce înseamnă acest lucru? Dacă vezi că s-au înscris atâția și au venit doar atâția, atunci la diferența de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat și doresc să se vaccineze și le folosești.

Chiar dacă oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectivă, nu s-au înscris încă. Asta s-a folosit și în mai multe țări.
Oamenii care se înscriu trebuie să fie responsabili. Dacă te-ai înscris, atunci te duci. Dacă nu vrei să te duci, nu te înscrii”, a declarat vineri, la Digi FM, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
A doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care vizează persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din „domenii cheie”, începe oficial astăzi, 15 ianuarie. Concret, de astăzi, de la ora 15:00, se vor putea face doar înscrierile pe platforma de programări, iar vaccinarea efectivă va începe de luni, 18 ianuarie.

Persoanele vizate de a doua etapă se vaccinează doar la cerere, nu sunt obligate și nu există sancțiuni pentru cei care se răzgândesc și renunță la vaccin între momentul înscrierii și ziua când le vine rândul la vaccinare.

Marea necunoscută a celei de-a doua etape rămâne unde ne vom vaccina: OUG privind înființarea centrelor de vaccinare, care a făcut obiectul unei dispute între ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și primarul Clujului, Emil Boc, nu este nici acum aprobată, însă se află pe agenda ședinței de astăzi a Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri