Caută
Close this search box.

Arena Națională ar putea fi 50% plină, la Euro 2020

arena naţională

Federaţia Română de Fotbal lucrează pe scenariul în care Arena Naţională va fi ocupată jumătate de spectatori la meciurile din cadrul Euro-2020.

A avut loc o întâlnire online a Comitetului UEFA de Coordonare a turneului Euro-2020, forul decizional care gestionează turneul, informează FRF.

Din acest Comitet fac parte mai mulţi manageri din conducerea UEFA şi oficialităţi de rang înalt ai federaţiilor naţionale gazdă. FRF este reprezentată în acest for de Radu Vişan, secretar general. A mai participat ca invitat la şedinţa de astăzi liderul proiectului de organizare la Bucureşti, Florin Şari.

În primul rând, s-a reafirmat intenţia unanimă de a se organiza turneul în cele 12 ţări, conform planului iniţial. Pregătirile se vor derula în continuare în acest perimetru, nu se dezvoltă planuri de rezervă, conform G4Media.

Principala provocare organizatorică rămâne readucerea spectatorilor în tribunele meciurilor de la Euro-2020. UEFA lucrează separat cu fiecare oraş-gazdă pentru acest lucru, în conformitate cu situaţia epidemiologică locală şi cu legislaţia naţională care priveşte ţinerea sub control a pandemiei.

În cadrul consultărilor de astăzi, Radu Vişan a arătat că FRF se concentrează pe un plan de securitate medicală care să permită accesul spectatorilor în Arena Naţională, în proporţie de 50 la sută.

Toate oraşele-gazdă, inclusiv Bucureşti, au subliniat dificultatea de predicţie a evoluţiei pandemiei şi, în consecinţă, a măsurilor ce vor fi luate de autorităţi la momentul desfăşurării EURO 2020, adică în perioada 11 iunie – 11 iulie.

În acest context, Comitetul UEFA de Coordonare al Euro-2020 a decis că este nevoie de mai multă flexibilitate în luarea deciziilor. Astfel, anunţul privind accesul spectatorilor la meciuri şi în Fan Zone a fost amânat până în luna aprilie.

Pregătirile la Bucureşti s-au reluat de luni, 25 ianuarie, prin deschiderea birourilor de la Arena Naţională destinate Structurii Locale de Organizare (LOS) Bucureşti 2020. Săptămâna viitoare este aşteptat să se alăture echipei şi managerul UEFA care va conduce dispozitivul de la Arena Naţională până la încheierea Euro-2020.

Preşedintele UEFA, Aleksander Čeferin, a avut următoarea declaraţie după deciziile Comitetului UEFA de Coordonare: „UEFA şi-a luat angajamentul de a organiza EURO 2020 în cele 12 oraşe, conform planificării iniţiale.

Euro este competiţia de reper pentru naţionalele de fotbal din Europa şi reprezintă o sursă vitală pentru finanţarea fotbalului de bază şi a tuturor activităţilor de dezvoltare a fotbalului. Sunt încrezător că situaţia privind acest virus se va schimba tot mai mult cu cât ne apropiem de data începerii turneului şi este important să le oferim oraşelor-gazdă şi reprezentaţilor guvernelor cât mai mult timp pentru a crea o imagine şi un plan care să reflecte cât mai mult realitatea din lunile iunie-iulie. Fanii sunt cei care fac din fotbal un fenomen special, cu atât mai mult cu ocazia unui Campionat European. Trebuie să facem tot ce putem pentru a le permite revenirea pe stadioane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri