Caută
Close this search box.

Au fost deschise 299 de centre de vaccinare: Peste 233 de mii de români au făcut vaccinul anti-Covid

valeriu Gheorghiţă

În a doua etapă a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 au fost deschise 299 de centre de vaccinare cu 487 de fluxuri de vaccinare, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei, într-o conferință de presă.

Peste 233 de mii de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, de la startul campaniei, iar până în acest moment s-au înregistrat 803 reacții adverse comune și minore.

În ceea ce priveşte etapa a doua de vaccinare, după cum știm a început pe data de 15 ianuarie cu vaccinarea personalului şi a beneficiarilor din centrele medico-sociale și centrele rezidențiale. În data de 18 ianuarie, la ora 17,00, erau vaccinate 7.694 de persoane din centrele medico-sociale, din 34 de județe. La acest moment avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare, de puncte de vaccinare. Pentru etapa a doua, strict pentru etapa a doua, avem 299 de centre, totalizând 487 de fluxuri de vaccinare sau puncte de vaccinare. Restul centrelor continuă activitatea pentru finalizarea etapei unu de vaccinare„, a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Primele două centre cu zece puncte de vaccinare, amenajate în cadrul Romexpo, se deschid de miercuri. Acestea au primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi sunt dotate corespunzător pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare.

În cadrul centrelor, sunt stabilite fluxuri clare pentru persoanele care se vor prezenta la vaccinare.

Există o zonă de primire în care cetăţenii sunt înregistraţi, o zonă de aşteptare, zona de vaccinare propriu-zisă şi o zonă de aşteptare post vaccinare, toate cu respectarea distanţei sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri