Caută
Close this search box.

Beny Steinmetz, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în Elveţia

beny Steinmetz

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat în decembrie, în România, la cinci ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, a fost condamnat vineri de un tribunal elveţian la cinci ani de închisoare cu executare.

Magnatul a fost găsit vinovat că a mituit o serie de funcţionari publici pentru a obţine licenţe de minerit în Guineea, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Steinmetz va trebui să plătească şi o amendă de 50 de milioane de franci elveţieni. Însă poate face recurs la verdictul tribunalului.

Decizia vine la finalul unui proces de două săptâmâni, în care Steinmetz şi doi colaboratori ai săi au fost acuzaţi de către un procuror din Geneva de dare şi luare de mită în valoare totală de circa 10 milioane de dolari (8,2 milioane de euro), care ar fi ajuns, prin conturi elveţiene, la o serie de înalţi responsabili din Guineea pentru a-i atribui grupului Beny Steinmetz Group Resources (BSGR) drepturi miniere în sud-estul acestei ţări sărace din Africa de Vest, dar bogată în resurse naturale.

„Concesiunile au fost obţinute prin corupţie, iar Steinmetz a colaborat cu alte persoane pentru a le obţine”, a declarat preşedintele tribunalului corecţional din Geneva, Alexandra Banna.

În România, în dosarul „Ferma Băneasa”, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare.

Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 – 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul de România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri