Caută
Close this search box.

Bilanțul pompierilor după anul nou. Mii de intervenții, accidente grave, patru morți

În minivacanța de Revelion, peste 5.200 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

În ultimele trei zile s-au înregistrat 3.712 de situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 164 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor unui număr de 3.141 de persoane.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 13 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața, în județele Călărași, Gorj, Hunedoara și Olt.

Accident deosebit în Călărași

În cursul zilei de vineri, o situație soldată cu victime s-a produs pe DJ 201B, pe raza localității Rași, județul Călărași, unde un autoturism, în care se aflau 5 persoane, s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma acestui accident, au rezultat 3 victime, dintre care 2 au necesitat îngrijiri medicale de urgență din partea echipajelor SMURD sosite la fața locului, ulterior fiind transportate la spital pentru investigații suplimentare. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, cea de-a treia persoană și-a pierdut viața.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Roman

O altă misiune relevantă a avut loc sâmbătă, atunci când salvatorii nemțeni au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs în incinta Secției de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. Având în vedere numărul mare de persoane care se aflau internate, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de intervenție. În urma acestui incendiu, 17 pacienți internați la etajul clădirii au fost evacuați, iar 4 persoane, expuse ușor la fum, au fost transportate la CPU Roman.

Un alt eveniment rutier grav a avut loc sâmbătă, pe DJ 106, la ieșire din localitatea Fofeldea, județul Sibiu. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un pom de pe marginea drumului, iar echipajele de descarcerare au acționat pentru extragerea celor trei victime. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul intervenției cele trei persoane au fost transportate la spital, inconștiente.

Forțe sporite pentru stingerea unui incendiu violent

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a fost și cea din cursul zilei de duminică, din județul Cluj, atunci când 16 salvatori au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, din municipiul Câmpia Turzii. Ajunse la locul solicitării, echipajele au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la nivelul întregii locuințe, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor, colegii noștri au găsit o persoană care și-a pierdut viața.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național și vor fi dispuse măsuri imediate pentru gestionarea situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor specializat persoanelor aflate în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri