Caută
Close this search box.

Bill Gates, despre conspirațiile pandemice şi microciparea prin vaccin: „Minciuni malefice. Oamenii chiar cred asta?”

Bill Gates

Cofondatorul Microsoft devenit filantrop, Bill Gates, a declarat pentru Reuters că a fost uimit de volumul teoriilor conspirației în jurul numelui său şi de răspândirea acestor informaţii pe rețelele sociale, în timpul pandemiei COVID-19.

Bill Gates spune că şi-ar dori să afle cine este în spatele acestor aberaţii. Bill Gates s-a vaccinat şi el anti-COVID.

Într-un interviu acordat Reuters, Gates a spus că milioanele de postări online și „teorii nebunești ale conspirației” despre el și despre expertul american în boli infecțioase Anthony Fauci, probabil că au luat avânt în parte din cauza combinației dintre o pandemie virală înfricoșătoare și a creșterii activităţii pe reţelele de socializare.

„Nimeni nu ar fi prezis că eu și dr. Fauci am fi atât de proeminenți în aceste teorii. Sunt foarte surprins de asta. Sper să dispară”, a spus Bill Gates.

Bill Gates, care a renunțat la funcția de președinte al Microsoft Corp în 2014, a angajat cel puțin 1,75 miliarde de dolari pentru răspunsul global la pandemia COVID-19. Aceasta include asistență pentru unii producători de vaccinuri, diagnostice și tratamente potențiale.

De când a început pandemia în urmă cu un an, milioane de conspirații s-au răspândit pe internet, alimentând dezinformarea despre coronavirus, originile sale și motivele celor care lucrează pentru a lupta împotriva acestuia.

Acestea includ afirmații că Fauci și Gates au creat pandemia pentru a încerca și controla oamenii, că vor să profite de răspândirea virusului și că vor să folosească vaccinuri pentru a introduce microcipuri urmărite în oameni.

„Dar oamenii chiar cred asta?”, a întrebat Gates. „Va trebui să ne educăm cu privire la acest lucru în anul următor și să înțelegem cum schimbă comportamentul oamenilor și cum ar fi trebuit să reducem acest lucru?”, a spus miliardarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri