Caută
Close this search box.

Bitcoin a intrat în zona de pericol. Cel mai scăzut preț de la începutul anului

bitcoin

Bitcoin s-a apropiat de cel mai scăzut nivel din ultimele trei săptămâni, entuziasmul legat de creșterea vertiginoasă din ultimele luni lăsând loc îngrijorărilor că prețul criptomonedei ar fi prea ridicat, relatează Bloomberg.

Moneda digitală a scăzut cu 5,9% joi, coborând sub pragul de 33.000 de dolari. Prețul bitcoin a continuat să fluctueze în jos după ce a depășit pentru prima dată 40.000 de dolari, existând tot mai multe speculații că piața ar fi într-o bulă.

Deși prețurile în creștere vertiginoasă ale criptomonedelor au alimentat achizițiile speculative ale cumpărătorilor individuali, ele i-au făcut pe investitorii profesioniști reticenți să cumpere la preț de maxim.

Dezbaterile privind valoarea percepută a bitcoin continuă să încingă spiritele, fanii săi subliniind factori precum interesul manifestat de marile instituții financiare care analizează criptomoneda ca posibilă investiție anti-inflaționistă.

Alții văd o întoarcere la o bulă speculativă precum cea care a provocat prăbușirea criptomonedei în 2017.

„Bitcoin tocmai a intrat în zona de pericol”, afirmă Edward Moya, analist senior al platformei de trading Oanda, avertizând însă că „acesta nu pare să fie sfârșitul bulei cripto”.

Criptomoneda este acum pe punctul de a înregistra al doilea declin săptămânal pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

Prețul bitcoin a scăzut cu aproape 20% după maximul de peste 40.000 de dolari înregistrat la începutul lui ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri