Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că a emis marţi un ordin prin care mai multe direcţii trec din coordonarea unui secretar de stat în directa sa coordonare.

„Sunt conştient îmi va crea mult mai multe bătăi de cap, dar îmi asum acest lucru pentru că eu cred să sistemul imunitar al unui minister trebuie să fie în directa coordonarea a ministrului”, susţine Lucian Bode.

„Astăzi am luat o decizie. Şi anume, am luat decizia ca, ţinând cont de faptul că responsabil de asigurarea politicilor Guvernului în domeniul afacerilor interne este ministrul Afacerilor Interne şi ţinând cont de faptul că în prerogativele ministrului Afacerilor Interne nu erau şi coordonarea anumitor structuri importante din minister – şi aici mă refer la Corpul de Control al ministrului, Direcţia de audit, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia de comunicare – aceste structuri, prin ordinul ministrului, au fost trecute de astăzi în coordonarea ministrului Afacerilor Interne, direct în coordonarea ministrului”, a declarat Lucian Bode, marţi, la postul B1 Tv.

Bode a explicat că în anul 2016 ministrul de Interne de la acea vreme a trecut aceste structuri în coordonarea ministrului de resort, iar în decembrie 2019, fostul ministru, Marcel Vela, a trecut prin ordin aceste structuri în coordonarea secretarului de stat responsabil cu ordinea publică.

148 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here