Caută
Close this search box.

Bode: Peste 1.000 de secţii de poliţie sunt cu toaleta în fundul curţii şi 178 sunt fără toaletă

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat că peste o mie de secţii de poliţie din mediul rural au toaleta în curte, iar 178 n-au nici măcar atât. În acest context, el a precizat, pentru B1 TV, că Ministerul pe care îl conduce va accesa fonduri europene, mai precis 1,25 miliarde de euro, pentru reabilitări de imobile şi dotări.

Ministrul Lucian Bode: Peste o mie de secţii de poliţie sunt cu toaleta în fundul curţii

„Vrem să reabilităm 64 de clădiri ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Apropo de secţii de poliţie: avem 2.800 de secţii de poliţie în mediul rural, din care peste o mie de secţii de poliţie sunt cu toaleta în fundul curţii şi aproape două sute, mai exact 178, sunt fără toaletă. Aceasta este situaţia la acest moment şi atunci este anormal să ai fonduri europene la dispoziţie pentru modernizarea acestor clădiri şi să nu le foloseşti”, a declarat Lucian Bode, pentru B1 TV.

Ministrul a spus apoi că din banii europeni vor fi cumpărate noi elicoptere, sute de ambulanţe și mașini de pompieri și vor fi construite peste o sută de unităţi de pompieri în mediul rural.

Bode a mai afirmat că Ministerul și-a propus relocarea Spitalului Gerota și construirea unuia nou pe un teren al Academiei de Poliţie.

În total, Ministerul de Interne va accesa 1,25 miliarde de euro din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Lucian Bode: 56% din acest bugetul Ministerului de Interne merge către cheltuieli de personal și 20% către pensii

Liberalul a mai declarat, pentru B1 TV, că 76% din bugetul ministerului pe care îl conduce se duce pe cheltuieli de personal și pensii.

„Decizi Guvernului este una clară, la nivelul anului 2021, salariile în sistemul bugetar sunt înghețate. (…) Noi ne-am asumat un buget realist și echilibrat. În ceea ce ne privește pe noi, vreau să vă spun că 56% din buget merge către cheltuieli de personal și 20% către pensii. Deci 76% din buget sunt cheltuieli de personal și pensii. Cred că vom putea echilibra bugetul pe acest an la capitolul fonduri europene”, a mai afirmat Bode.

Lucian Bode a mai susținut că vrea să elimine problema împuterniciților pe funcții și să organizeze concursuri transparente: „Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, să avem conducerea de la vârful ministerului și să eliminăm una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ministerul în ceea ce privește managementul lui, problema împuterniciților pe funcții. Sunt decis să dăm drumul la concursuri, să le organizăm într-un mod cât se poate de transparent astfel încât la aceste concursuri să participe cât mai mulți oameni bine pregătiți, specialiști”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri