Caută
Close this search box.

Botoşani: Autorităţile sanitare, nevoite să împrumute din Iaşi şi Suceava seringi pentru vaccinarea populaţiei

vaccinare

Autorităţile din judeţul Botoşani au fost nevoite să împrumute aproximativ 15.000 de seringi din judeţele Iaşi şi Suceava, după ce centrele de vaccinare anti-COVID din judeţ au rămas fără aceste materiale sanitare, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, situaţia a fost generată de faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, care este cel mai mare spital din judeţ, dar şi celelalte unităţi medicale nu aveau pe stoc seringi.

„Săptămâna trecută am rămas fără seringi în procesul de vaccinare şi am solicitat, într-o videoconferinţă cu domnul preşedinte Gheorghiţă (n.r. – medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare), şi ne-au acordat 15.000 de seringi de la Iaşi şi Suceava. S-a ajuns în această situaţie pentru că spitalele din judeţul Botoşani nu puteau să ne pună la dispoziţie un număr atât de mare de seringi, pentru că nu aveau. Dacă nu aveam sprijinul colegilor de la Bucureşti, chiar intram într-o perioadă destul de dificilă”, a afirmat Dan Nechifor.

Seringile vor fi restituite imediat după ce judeţul Botoşani va primi stocurile necesare de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei, a precizat că, de asemenea, centrele de vaccinare au beneficiat de donaţii de seringi de 1 ml de la farmaciile din judeţ.

„În momentul respectiv aveam un mic colaps la aprovizionarea cu aceste seringi şi au sărit să ne ajute”, a arătat Adăscăliţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri