Caută
Close this search box.

Bulgaria a fost eliminată de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, în plin sezon de schi: Stațiunile din țara vecină, printre preferatele românilor

Autoritățile române au actualizat, duminică, lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune carantinarea persoanelor care ajung în țara noastră din aceste destinații. De pe listă a fost eliminată Bulgaria. Asta în condițiile în care în această perioadă foarte mulți români merg la schi în stațiunile din țara vecină.

Bulgaria a fost scoasă de pe lista țărilor din zona galbenă în plin sezon de schi

Stațiunile de schi din Bulgaria au rămas deschise în acest sezon în ciuda intențiilor liderilor europeni de a interzice vacanțele la schi până la începutul lunii ianuarie, de teama răspândirii noului coronavirus.

Bulgaria a înregistrat de la începutul pandemiei de COVID-19 și până acum peste 200.000 de cazuri de infectare, iar bilanțul deceselor a depășit 7.600.

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic de autoritățile din România cuprinde cu șase zone mai mult decât cea precedentă. Aceasta a fost stabilită printr-o Hotărâre adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În zona galbenă au fost introduse Italia și Africa de Sud, cea din urmă fiind una din țările în care a fost depistată recent o nouă tulpină de coronavirus.

43 de țări și teritorii, incluse de România pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat

Noua listă, care include, în total, 43 de țări și teritorii, a intrat în vigoare pe 3 ianuarie. Pe lista țărilor din zona galbenă figurează: Gibraltar, Liechtenstein, Lituania, San Marino, Panama, Slovenia, Olanda, Serbia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Jersey, Suedia, Danemarca, Georgia, Puerto Rico, Elveția, Luxemburg, Marea Britanie, Croația, Slovacia, Estonia, Letonia, Israel, Cipru, Palestina, Portugalia, Turcia, Monaco, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Germania, Sint Maarten, Republica Moldova, Liban, Austria, Columbia, Italia, Ungaria, Polonia, Andorra, Curaçao și Africa de Sud.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a mai decis, duminică, reluarea zborurilor înspre și dinspre Regatul Unit. Asta în condițiile în care cursele aeriene fuseseră suspendate în urmă cu câteva săptămâni, după descoperirea noii tulpini a coronavirusului, mult mai contagioasă decât cea cunoscută până acum.

Totuși, persoanele care ajung în România venind din Regatul Unit trebuie să intre în carantină sau să prezinte la intrarea în țară dovada unui test negativ rapid antigenic sau RT-PCR pentru infecția cu noul coronavirus, test care trebuie să fie efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri