Caută
Close this search box.

Căderi masive de zăpadă în Japonia. Ministerul Afacerilor Externe, mesaj pentru români

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Japonia că autoritățile au emis prognoze pentru căderi masive de zăpadă.

Sunt prevăzute intensificări ale precipitațiilor sub formă de ninsoare, cu acumulări importante de zăpadă în prefectura Niigata și regiunea Hokuriku.

În acest context, autoritățile nipone recomandă precauție în deplasările pe drumurile naționale, existând riscul producerii de avalanșe și acumulări de zăpadă importante, care pot genera întreruperi în circulația auto și feroviară.

De asemenea, oficialii niponi prognozează că, în apropierea peninsulei Noto, Prefectura Ishikawa, presiunea atmosferică scăzută va determina intensificări ale vântului și fulgere.

Informații actualizate despre situația meteo în Japonia pot fi accesate pe site-ul Agenției Meteorologice Japoneze: https://www.jma.go.jp/jma/indexe.html.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tokyo: +81 (0)3 3479 1804, +81 (0)3 3479 0431, +81 (0)3 3479 0432, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Japonia: +81 (0)80 4461 4465.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://tokyo.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri