Caută
Close this search box.

Carantina a fost ridicată în judeţul Ilfov, în Bragadiru şi Chiajna

carantină

Prefectura Ilfov anunță că a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru Bragadiru și Chiajna. Măsura a intră în vigoare începând de vineri.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din orașul Bragadiru și comuna Chiajna, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru orașul Bragadiru și comuna Chiajna”, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului Județului Ilfov, transmis Agerpres.

Hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov prevede că, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, precum și a organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Prefectura Ilfov subliniază că, deși rată incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localități, rata de infectare se menținea ridicată vineri, respectiv 5,55/1.000 locuitori, în orașul Bragadiru, și 3,50/1.000 locuitori din comuna Chiajna, ca atare face apel la responsabilitatea cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri