Caută
Close this search box.

”Cât caracter, atâta țară”. Premierul român care face praf distribuirea vaccinului

Un fost premier al României scrie pe pagina sa de Facebook că dozele de vaccin pentru Covid vin foarte greu în țara noastră și sunt administrate „fără nicio logică”!

„Ce ne mai amenința propaganda oficială că se înghesuie vaccinurile și banii de la UE la granițe! Dozele vin cu țârâita și sunt administrate în ritm de melc și fără nici o logică. Iar despre prefinanțarea proiectelor din Planul National de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ni se spune că s-ar putea să vină prin vară, dar – atenție! – în funcție de finalizarea și calitatea planului național. Este obligația Guvernului să facă public stadiul și conținutul programelor prin care vrea să acceseze fondurile pentru redresare!”, a scris pe pagina sa de Facebook Mihai Tudose.

„La Bruxelles se știe cu precizie că strategia generală comunicată de Guvernul României nu se încadrează în țintele convenite la nivelul UE”

Fostul premier continuă apoi atacul la Guvernul de dreapta:

„La Bruxelles se știe cu precizie că strategia generală comunicată de Guvernul României nu se încadrează în țintele convenite la nivelul UE.

Însăilarea de generalități și șabloane trimisă la Comisia Europeană ratează obiectivele de tranziție ecologică, digitalizare, cercetare și dezvoltarea infrastructurii. Și asta pentru că nu a fost elaborată în prealabil o Strategie Energetică Națională, iar guvernanții nu înțeleg miza informatizării serviciilor publice și ignoră potențialul alocării substanțiale (37%) pentru combaterea schimbărilor climatice – bani ce pot susține dezvoltarea sistemelor de irigații, protecția anti-grindină și împăduririle atât de necesare.

„Ce prăpastie hidoasă între lozinci și voință”

Un alt exemplu: pentru digitalizare, Comisia Europeană a stabilit o alocare de 20%, în vreme ce PNRR prevede 2,12%. Ce șanse are bătaia asta de joc să obțină aprobarea la Bruxelles? Școala online, informatizarea administrației publice, a sistemului medical și a celui judiciar, digitalizarea ANAF – ce prăpastie hidoasă între lozinci și voință!…

În condițiile astea, când auzi un politruc penelisto-pluserist papagalicind despre Revoluția Fondurilor Europene în România, îți amintești inevitabil vorba lui Grigore Vieru: ”cât caracter, atâta țară”, a scris Tudose.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri