Inițial, bărbatul le-a scris celor de la Bună Ziua Iași și i-a anunțat că vrea să recurgă la gestul extrem de a da foc la cele trei butelii pe care le are în casă deoarece a pierdut custodia copilului său și nu știe ce să mai facă.

Un bărbat din Piatra Neamț a recurs la un gest extrem după ce a aflat că a nu a câștigat custodia copilului său – și-a dat foc la apartament în încercarea de a produce o explozie.

După ce au terminat conversație cu acesta în care au încercat să îl convingă să nu facă așa ceva, reporterii au luat legătura cu Purtătorul de Cuvânt al IPJ Neamț.

„M-am izolat în casa cu fiul meu pentru a-mi cere dreptatea!”

Într-unul dintre mesajele publicate de bărbat, acesta menționa că s-a izolat în casă pentru a-și cere dreptatea.

„Acum de Duminică m-am izolat în casa cu fiul meu pentru a-mi cere DREPTATEA. ASTĂZI ESTE ULTIMA MASĂ PENTRU CARE MAI AM CEVA SĂ ÎI DAU. AM FOST SUNAT DE LA POLIŢIE SĂ IES AFARĂ, NU POT FACE ACEST LUCRU DEOARECE S-A TRECUT DE PRAGUL PSIHOLOGIC DE DIALOG ŞI ÎNCREDERE. NU VREAU DECÂT DREPTATE. (…) Am ajuns la capătul răbdării ca om. Dacă vor încerca să intre, trebuie să recurg la ce nu vreau să fac!”, se arată în mesajele acestuia.

Astfel, la locuința bărbatului s-au deplasat cei de la SAS, dar fix în momentul în care au intrat peste el, acesta a aprins o flacără și s-a produs o explozie.

În urma incidentului, minorul a suferit arsuri la nivelul feței iar bărbatul la nivelul membrelor superioare. Victimele au fost transprotate ulterior la UPU Piatra Neamț unde fuseseră redirecționați de la Spitalul din Roman.

„Am ajuns la capătul răbdării ca om”
„Poliţiştii au intervenit la domiciliul unui bărbat care ameninţa că aruncă în aer întreg blocul. Acesta era nemulţumit de faptul că a pierdut custodia copilului. Bărbatul e afla în casa cu propriul fiul. În momentul în care poliţiştii de la SAS au intervenit, bărbatul a aprins focul, iar una în urma acestui lucru a fost declanşată o explozie. Facem cercetări la faţa locului. Bărbatul se află în custodia poliţiştilor, iar copilul a fost transportat la spital”, a declarat, pentru sursa citată, agentul Mocanu Dimitrie.

De asemenea, la locul incidentului au intervenit și pompierii de la ISU Neamț, potrivit unui comunicat emis de instituția menționată.

„Ca urmare a unei solicitări venite din partea IPJ, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru lucru la înălțime și o autospecială pentru stingere cu apă și spumă. Incendiul s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze (de la butelii) într-un apartament situat la primul etaj dintr-un bloc de locuințe din strada Grigore Ureche. Toți locatarii din bloc au fost evacuați. În urma incendiului au rezultat două victime: un minor de 7 ani și un bărbat de 39 de ani. Minorul a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț. Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de la SAJ. La locul evenimentului s-au deplasat reprezentanți din cadrul Primăriei Piatra Neamț și reprezentanți de la Inspectoratul de Stat în Construcții”, se arată în comunicat.

112 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here