Caută
Close this search box.

Ce vrea să facă Nicuşor Dan din Casa Radio

casa radio

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a anunțat ce se va întâmpla cu Casa Radio, o clădire care e în paragină de 30 de ani. Cu toate că s-a tot vehiculat că ar urma să se transforme în mall, primarul general are de gând să facă acolo un campus universitar.

„În ceea ce privește Casa Radio, acolo este o oportunitate pentru București, nu neapărat clădirea, cât terenul de 10 hectare care este în jurul ei.

Trebuie ca Ministerul Dezvoltării să preia înapoi acel teren. Bineînțeles, eu mi-aș dori ca, după acest moment, Ministerul să-l dea în administrare sau în orice formă Primăriei Capitalei. Mi-aș dori ca acolo să facem un nou campus universitar. Orice am face acolo, oricum trebuie să facem o mare dezbatere publică, pentru că este un teren important”, a declarat Nicușor Dan.

Dâmbovița Center, fosta Casă Radio, este o clădire situată în apropierea răului Dâmbovița și a Cotroceniului, care nu a fost niciodată terminată. Prin 1992, cei de la revista „Caţavencu” s-au furişat, într-o noapte, şi au agăţat un banner enorm, din pânză albă, pe care scria, cu roşu: „Academia Caţavencu, sediu’ central”.

Construcția clădirii a început în 1986, pe locul unui hipodrom, planul fiind să devină Muzeul Național de Istorie a Republicii Socialiste România.

Cu toate că nu era finalizată decât fațada, a fost inaugurată în 23 august 1989, ocazie cu care Nicolae Ceaușescu a organizat ultima paradă de Ziua Națională.

Prin Hotărârea nr. 571/1992, privind transmiterea unui imobil în administrarea Radioteleviziunii Române, clădirea, devenită între timp „Muzeul Național”, s-a transferat, împreună cu terenul aferent, din administrarea Ministerului Culturii, în administrarea Radioteleviziunii Române, pentru a asigura un nou sediu pentru Radiodifuziunea Română, așa-numita „Casă Radio”.

Este unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare propuse spre dezvoltare în București. În 2013, planul era ca, pe o suprafață de 600.000 de metri pătrați, să se amenajeze spații comerciale, birouri, hoteluri și locuințe.

Cu toate acestea, se pare că Nicușor Dan are alte gânduri cu clădirea-fantomă, și anume ca aceasta să devină un campus universitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri