Caută
Close this search box.

Celebrarea ieşeană a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române va avea loc în cadru restrâns

Municipalitatea ieşeană a informat că din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, în acest an manifestările dedicate aniversării a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române se vor desfăşura într-un cadru restrâns.

Potrivit paginii de socializare a Primăriei Iaşi, duminică, 24 ianuarie, ceremoniile vor debuta la ora 11,30 prin depunerea la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii a unor coroane şi jerbe de flori din partea partidelor politice, asociaţiilor şi altor organizaţii civice, informează Agerpres.

Intonarea imnului naţional al României va precede serviciul religios programat la ora 12,00, ceremonie la care vor lua parte ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi PS Iosif Păuleţ, Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iaşi.

După încheierea Te Deumului va urma depunerea de coroane de către oficialităţi atât la monumentul din Piaţa Unirii, cât şi la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Biserica Trei Ierarhi, eveniment programat pentru ora 13,00 şi în cadrul căruia va fi săvârşită şi o slujbă de pomenire de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri