Caută
Close this search box.

China solicită lumii să înceteze vaccinarea cu produsul Pfizer BioNTech

pfizer

China a criticat mass-media din SUA pentru tăcerea sa asupra celor 23 de morţi norvegieni care au fost vaccinaţi cu serul de la Pfizer-BioNTech.

În mod surprinzător, mass-media nu a raportat incidentul imediat, ca şi cum ar fi ajuns deja la un consens. Majoritatea mass-media din SUA şi Marea Britanie şi-au minimizat în mod evident decesele, a relatat Global Times.

În schimb, acele mass-media occidentale majore vor publica imediat orice informaţie nefavorabilă despre vaccinurile chineze şi vor încerca să le amplifice impactul asupra psihologiei publice, mai arată sursa citată de Bursa.

Oficialii norvegieni au declarat că 23 de persoane au murit în ţară la scurt timp după ce au primit prima doză de vaccin. Experţii în sănătate din Wuhan au solicitat Norvegiei şi altor ţări să suspende utilizarea vaccinurilor COVID-19 pe bază de ARNm produse de companii precum Pfizer, în special în rândul persoanelor în vârstă, conform Zerohedge.

Experţii chinezi au declarat că incidentul cu moartea ar trebui evaluat cu prudenţă pentru a înţelege dacă moartea a fost cauzată de vaccinuri sau alte condiţii preexistente ale acestor persoane.

Yang Zhanqiu, virolog de la Universitatea Wuhan, a declarat ieri pentru Global Times că incidentul morţii, dacă s-a dovedit a fi cauzat de vaccinuri, a arătat că efectul vaccinului Pfizer şi al altor vaccinuri pe bază de ARNm nu este atât de bun pe cât se aştepta.

Un imunolog din Beijing, care a solicitat anonimatul, a declarat pentru Global Times că lumea ar trebui să suspende utilizarea vaccinului pe bază de ARNm făcut de Pfizer, deoarece această nouă tehnologie nu a dovedit siguranţă în utilizarea pe scară largă. El nu a recomandat persoanelor în vârstă, în special celor peste 80 de ani, să primească niciun vaccin COVID-19.

Reprezentantii Pfizer au declarat că au aflat de situatia din Norvegia si că, împreună cu cei de la BioNTech si cu reprezentantii Instutului Norvegian de Sanatate Publica, investigheaza cazurile de decese corelate cu vaccinul anti-COVID.

Reprezentantii agentiilor sustin ca „pana acum, numarul de incidente asociate vaccinului nu este unul ingrijorator”, relatează instituţiile publice de sănătate din Norvegia şi presa străină.

„Stim ca au mai fost raportate astfel de cazuri si in alte tari dar inca nu avem detalii despre acele cazuri”, au mai spus reprezentantii Agentiei de Medicamentelor din Norvegia.

Acestia au mai declarat: „De asemenea, campaniile de vaccinare din celelalte tari au proritati diferite, in functie de ce categorii de persoane sunt vaccinate, fapt ce poate afecta raportarea efectelor adverse sau chiar a deceselor.”.

„Agentia Norvegiana a Medicamentelor a transmis, inainte de inceperea campaniei de vaccinare, ca exista un risc de deces sau de efecte adverse atunci cand sunt vaccinati cei in varsta sau cei bolnavi. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca exista o asociere clara intre vaccin si deces. De asemenea, in contextul acestor decese raportate, am informat asupra faptului ca este posibil ca efectele adverse ale vaccinului sa fi dus catre acest final nefericit”, au conchis reprezentantii Agentiei Norvegiene a Medicamentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri