Caută
Close this search box.

Cine este managerul interimar al Institutului „Matei Balş”, după intrarea în politică a doctorului Adrian Streinu Cercel

Maria Nițescu

Institutul „Matei Balş”, unde a avut loc un incendiu puternic, soldat cu trei morți, este condus de dr. Maria Nițescu, care a preluat funcția după demisia doctorului Adrian Streinu Cercel, ales senator PSD, la alegerile din decembrie 2020.

Potrivit propriului CV, managerul interimar al Institutului de Boli Infecțioase „Marius Matei Bals” este specialist în igienă alimentară și nutriție și conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”, din București.

În perioada anilor 2011-2015, Maria Nițescu a fost rezident în a doua specialitate: Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, conform Ziare.com.

Mai jos, CV-ul dr. Maria Nițescu:

Iunie 2010 – prezent
Funcția sau postul ocupat: Medic primar igienă
Elaborarea dietelor specifice patologiei tratate la nivelul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Bals” și supravegherea siguranței și calității alimentației furnizate pacienților.

Implementarea și verificarea respectării normelor de igienă privind alimentele și implementarea măsurilor și procedurilor privind siguranța alimentelor.

Consiliere nutriţională și elaborare planuri nutriționale pentru pacienți. Președinte al Comisiei de Nutriție din Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balş”. Președinte Comisia de Igienă din Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balş”.

Implementarea procedurilor și protocoalelor de igienă spitalicească și verificarea respectării normelor de igienă specifice unităților sanitare spitalicești. Instruirea personalului medical și auxiliar în domeniul igienei spitalicești.

20 aprilie 2009 – 20 aprilie 2010
Funcția sau postul ocupat: Director Direcția de Control în Sănătate Publică / Ministerul Sănătății. Coordonarea activității de control în sănătate publică, la nivel național.

Participare în grupuri de lucru, pentru elaborarea de acte normative în domeniul igienei spitalicești, igienei mediului, siguranței alimentului, calității apei potabile.

2005-2009
Funcția sau postul ocupat: Director Adjunct Sănătate Publică / Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București

Activități în cadrul Programelor naționale de sănătate, subprogramul de monitorizare a factorilor de risc de mediu, în relație cu sănătatea. Coordonarea activității de supraveghere a stării de sănătate.

Activități în cadrul proiectelor de cercetare, coordonator al componenței de sănătate în Proiectul Life Air Aware, beneficiar Agenția Națională de Meteorologie și Hidrologie.

2000-2005
Funcția sau postul ocupat: Medic primar igienă, șef birou avize – autorizații sanitare / Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Coordonarea activității de avizare-autorizare sanitară, la nivelul Municipiului București.

Reprezentantul Ministerului Sănătății în grupuri de lucru interministeriale pentru simplificarea birocrației în domeniul autorizării funcționării operatorilor economici.

Participare la cursuri internaționale în domeniul siguranței alimentului și legislației produselor cosmetice, în vederea pregătirii României pentru aderare la U.E.

1995-2000
Funcția sau postul ocupat: Medic specialist igiena alimentației și nutriției, Compartimentul de Igiena alimentației, sect 3 și sect 2. / Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Activitate de avizare-autorizare sanitară a unităților cu profil alimentar.

Activități în cadrul programelor de sănătate naționale și elaborare rapoarte de activitate necesare elaborării sintezelor naționale în domeniul alimentului.

1992-1995
Funcția sau postul ocupat: Medic secundar igienă alimentației și nutriției / Institutul de Igienă și Sănătate Publică. Program de pregătire în igienă alimentației și igienă mediului.

1991-1992
Funcția sau postul ocupat: Medic stagiar / Spitalul Municipal Craiova. Stagii în obstetrică-ginecologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri