Caută
Close this search box.

Ciolacu: Directorii de şcoli competenți sunt înlocuiţi cu pilele PNL şi USR-PLUS

Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a acuzat actuala coaliție de guvernare că și-a încălcat o altă promisiune de campanie, aceea a depolitizării instituțiilor publice. Ciolacu acuză mai ales PNL și USR-PLUS că nu au altă grijă decât să împartă toate funcțiile posibile clientelelor de partid. Social-democratul mai susține că s-a ajuns chiar la schimbarea directorilor de școli competenți, „într-un dispreț total față de profesioniști, elevi și părinții”.

Marcel Ciolacu acuză PNL și USR-PLUS: Își impun politrucii și pilele în funcții

„Singurul obiectiv al CDR2.0 este #împărțirea tuturor funcțiilor posibile pentru a-și îndestula întreaga clientelă de partid!

#Depolitizarea a fost doar o altă promisiune de campanie. Acum, până la ultima comună, chiar și directorii de școli cu rezultate de excepție sunt înlocuiți cu politrucii și pilele PNL și USR-PLUS.

Totul la vedere și într-un dispreț total față de profesioniști, elevi și părinții care ies în fața școlilor #închise să protesteze!

Când interesele de grup și de partid o cer, CDR 2.0 trece cu buldozerul peste români!”, a scris Marcel Ciolacu, marți, pe Facebook.

Părinți furioși după schimbarea „din pix” a unor directori de școli. Ce spune ministrul Educației

Marcel Ciolacu a făcut referire în postarea sa la protestul a zeci de părinți față de schimbarea directorului Şcolii ”Nicolae Labiș” din Sectorul 3. Directoarea unității de învățământ a fost înlocuită din pix, printr-o decizie care a intrat în vigoare pe 11 ianuarie, informează B1 TV.

Directoarea schimbată a câștigat, în 2016, concursul pentru ocuparea postului în fața noii persoane propuse la conducere, pe atunci director adjunct.

Pe lângă numirea din pix, noua directoare este în conflict flagrant de interese, având în vedere că soțul ei este administratorul școlii.
Un eveniment similar a avut loc și în cadrul Școlii ”Maica Domnului” din Sectorul 2.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, aruncă vina pe inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti.

„Este responsabilitatea exclusivă a inspectorului general de Bucureşti. Nu mă sfiesc să vă spun că, deşi am cerut situaţia numirii în şcoli, inclusiv în şcoala Maica Domnului, unde ştiu că sunt probleme, nici până la această oră nu a pus-o la dispoziţia ministerului, ceea ce este o problemă de autoritate a ministrului şi a ministerului”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De altfel, vicepremierul Dan Barna a acuzat că aproximativ o mie de directori au fost schimbaţi sub diverse pretexte, iar aceste „înlocuiri intempestive au creat un sentiment justificat de nedreptate, abuz şi politizare”.

Totuși, Cîmpeanu a ținut să precizeze că aceste schimbări reprezintă o măsură perfect legală, care nu a fost decisă la nivel politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri