Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că i-a dat afară pe șeful Poliției Locale și pe arhitectul-șef al Sectorului. Ea i-a acuzat de interese transpartinice.

„Am eliberat-o din funcție pe arhitecta șef a Primăriei Sectorului 1. Vom lansa curând un concurs public pentru ocuparea acestei poziții. De asemenea, Poliția locală are o nouă conducere și pregătim reorganizarea acestei instituții. Avem nevoie de oameni care să lucreze pentru oameni… nu pentru interese transpartinice”, a scris Armand, pe Facebook.

În campania electorală, Clotilde Armand i-a acuzat pe șefii Poliției Locale că fac poliție politică. Aceștia au dat ordin, în perioada protestelor din Piața Victoriei, ca Armand să fie filată, ea fiind fotografiată de polițiștii locali.

În urmă cu doar câteva zile, Clotilde Armand a avut o reacție duraă, după ce a descoperit că în inima Bucureștiului, în zona protejată, se construiesc blocuri de locuințe.

„În această dimineață, am mers pe Aleea Modrogan nr. 1A din inima Bucureștiului și am văzut șantierul de acolo. Este îngrozitor să privești cum o zonă protejată devine betonată din cauza unor funcționari publici cu interese meschine.

În Parcelarea Filipescu cineva s-a gândit să planteze trei blocuri și să distrugă zona istorică. Știm foarte bine cine a dat aceste avize și autorizații de construire. Alături de mine a venit și domnul viceprimar al Sectorului 1 Oliver Păiuşi care a început deja demersurile de verificare a documentației elaborată de funcționarii din Primăria Sectorului 1.

Eu voi înainta către Prefectul Municipiului București o solicitare de anulare a autorizației de construire și voi sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții. Avem zero toleranță față de cei care aleg să distrugă moștenirea impresionantă a Bucureștilor”, a scris Armand, pe Facebook.

Într-un clip video care însoțește postarea, ea a menționat că la baza acestei dezvoltări imobiliare este și un aviz dat de vechea administrație.

„Noi am prefera această dezvoltare imobiliară să aibă loc în zonele care sunt părăsite și nu aici, într-o zonă verde, în inima Bucureștiului. Vrem să analizăm și să anulăm acest aviz”, a afirmat Clotilde Armand.

Viceprimarul Sectorului 1, Oliver Păiuşi, a precizat că va verifica cum a putut fi obținut acest aviz, dat de fostul viceprimar Daniela Popa.

„Noi ne vom duce la Primărie să verificăm cum a putut să fie obținut acest aviz. Vom cere prefectului și ISC să verifice legalitatea documentațiilor de urbanism emise pentru această investiție din Sectorul 1”, a adăugat Păiuşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here