Caută
Close this search box.

COVID-19 lovește Coreea de Nord. 30 de cazuri, deja doi morți

Cel puțin 30 de cazuri suspecte de COVID-19 au apărut în Coreea de Nord, în urma festivităților de Anul Nou.

Mulțimi de oameni s-au adunat pentru a întâmpina noul an, în ciuda măsurilor drastice luate de autorități împotriva epidemiei COVID-19.

Însă, după aceste festivități, cazuri suspecte de COVID-19 au apărut. Mai rău, au fost semnalate și primele decese, scrie Express.

O sursă din capitala Phenian a declarat pentru Daily NK, săptămâna aceasta, că „au apărut persoane cu semne de febră după spectacolul de Anul Nou”.

Aproximativ 32 de cazuri au fost raportate acum în rândul participanților care au asistat la festivități. Persoane venite din diferite districte, unități de lucru, etc.

Sursa a spus: „Funcționarii, lucrătorii și medicii din cadrul Comitetului Central Anti-Epidemic și din cinci stații de carantină, inclusiv districtul Junggu, au acordat admiterea (participanților) după ce au verificat dacă fiecare dintre ei purta o mască”.

„De asemenea, li s-a luat temperatura participanților cu o oră înainte de începerea festivităților”.

„Cei care au părăsit districtele, unitățile de lucru și alte organizații au fost deja verificați pentru măști și pentru febră”.

Morții, incinerați de urgență
Dar, ca urmare a evenimentului – care a fost transmis în direct de agenția de știri din Coreea de Nord – un participant a început să se plângă de febră.

Două persoane au murit, de asemenea, după trei zile de febră puternică și dificultăți de respirație.

„Decedații au fost incinerați la crematoriul muntelui Obong și cenușa lor a fost restituită după un proces de dezinfectare”, a precizat sursa citată.

„În plus, persoanele care au prezentat simptome de febră după spectacol au fost plasate în carantină acasă cu familiile lor”.

De la izbucnirea COVID-19, regimul lui Kim Jong-un a continuat să susțină că nu a raportat niciun caz pozitiv.

Anul trecut, OMS declarat că țara a identificat peste 8.000 de cazuri suspectate de coronavirus, dar niciunul nu a dat rezultate pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri