Caută
Close this search box.

Creatorul de modă francez Pierre Cardin, înhumat într-un sicriu pe care l-a conceput personal

Creatorul de modă francez Pierre Cardin (de origine italian), care a murit pe 29 decembrie la vârsta de 98 de ani, a fost înhumat într-un sicriu pe care l-a conceput personal. El a fost înmormântat la Paris, în cimitirul Montmartre, în cadrul unei ceremonii private, potrivit BBC.

Cardin a fost înmormântat alături de fostul său partener, Andre Oliver, care a murit în 1993.

Sicriul negru a fost decorat cu o sabie creată de Cardin. Lama acesteia seamănă unor foarfece împletite cu ochiul unui ac, un degetar şi o bobină de aţă.

Născut Pietro Costante Cardin în Italia, în 1922, el s-a mutat împreună cu familia în Franţa pe când era copil. De-a lungul carierei de 70 de ani, a revoluţionat moda.Îndrăzneala tăieturilor sale, adesea radicale şi uneori geometrice, moderniste, a marcat generaţii de stilişti, relatează news.ro.

Alăturându-se în 1946 casei Christian Dior, creatorul Pierre Cardin a contribuit la naşterea New Look care a revoluţionat moda de după război.

Şi-a creat propria casă de modă în 1950 şi şi-a făcut rapid un nume. Om de afaceri strălucit, Pierre Cardin a creat un imperiu, pe care l-a extins apoi în numeroase ţări asiatice, în special China, bazându-se pe creaţiile sale, dar şi pe o serie impresionantă de produse sub licenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri