Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, a știut exact ce tip de tablă vrea de la furnizorul din Galați, pe care l-ar fi ajutat în obținerea de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Astfel, potrivit procurorilor DNA, Alexe a specificat că vrea tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă, la schimb cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către Liberty Galaţi, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (o haldă de zgură).

Valoarea tablei primite de Alexe este de 103.000 de lei. Foloasele respective, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrate de soția ministrului.

Depozitul menționat este unul dintre cele 68 de depozite neinchise, pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE, de a le închide cât mai repede.

Societatea respectivă este Liberty Galați, iar persoana vizată de anchetă DNA este șeful companiei, Bogdan Grecu.

La ieșirea de la audieri, Costel Alexe a declarat că este nevinovat. „Voi veni ori de câte ori va fi nevoie, pentru a da declarații. Am luat act de solicitarea domnului procuror. Îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar, pentru că sunt nevinovat”, a spus Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here