Caută
Close this search box.

Cum a reacţionat un profesor când studenta i s-a adresat cu „dom’ profesor” în loc de „domnule profesor”

Profesorul Eugen Bîrsan de la Facultatea de Științe din Sibiu a fost indignat că primarului de la țară i se spune „domnule primar”, în timp ce studenta i s-a adresat lui cu „domn’ profesor”.

Iată conversația dintre studentă și profesor, din timpul unui curs de fizică, publicată de „Ora de Sibiu”.

„-Lu’ primaru’ de la țară îi zici domnule primar și mie îmi zici domn’ profesor. Eu vă zic vouă “domn’ student”?
– Îmi pare rău!
– Ce-ți pare rău? Nu ți se pare că ești penibilă?
– Ba da.
– V-am zis, nu te adresa nicicum dacă nu te duce capul la mai mult.”

Contactat de oradesibiu.ro, profesorul Eugen Bîrsan a spus că de fapt nu a vrut să jignească studenta și că intenția lui a fost de a-i adresa o critică constructivă.

”Nu m-a deranjat, deci eu avusesem în prealabil o discuție pornită de la faptul că am primit și mail-uri de la studenți în care foloseau acest apelativ. Dacă ei nici în scris nu folosesc corect… De acolo am zis, uite mă, dacă nici măcar în scris nu pot folosi formula corectă. Eu le-am atras atenția, le-am spus că frumos ar fi să se adreseze corect”, a spus profesorul, citat de Pro TV.

„Sincer vă spun, și eu foloseam acest apelativ în vorbirea orală, dar am înțeles că nu este frumos și m-am corectat, de aceea am vrut să-i învăț și pe ei. Nu era prima discuție de acest gen, am mai avut-o și înainte.

Într-adevăr, poate că am fost puțin exigent, dar nu a fost cu intenția de a jigni pe cineva, probabil că trebuia să folosesc o formulă mai delicată. Discuția a avut intenție constructivă”, a mai declarat Eugen Bîrsan de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri