În calitate de președinte al Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România, preotul Vasile Mihoc a trimis o scrisoare deschisă către Guvernul României și Ministerul Sănătății, în care enumeră câteva motive pentru care, în opinia lui, campania de vaccinare care a început pe 27 septembrie ar trebui oprită.

Preotul din Sibiu solicită, în mod ciudat și foarte controversat, oprirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, susținând că românii nu vor să fie cobaii nimănui. Părintele mai precizează că serurile sunt bazate pe tehnologii controversate.

“Considerăm că decizia de a vaccina populația cu vaccinuri insuficient testate, bazate pe tehnologii controversate, inacceptabile din punct de vedere bioetic, moral și creștin, fără studii clinice, fără cunoașterea efectelor adverse și fără o informare prealabilă a cetățenilor reprezintă un act ilegal, neconstituţional şi abuziv, care pune în pericol sănătatea populației, reprezentând totodată un afront adus drepturilor și libertăților cetățenești. Românii nu vor să fie cobaii nimănui! Opriți experimentele pe români! Numai Adevărul ne poate face liberi, iar în afara lui riscăm primejdia autodistrugerii!”, se arată în finalul scrisorii.

Patriarhul Daniel susține campania de vaccinare

În urmă cu patru zile, Ministerul Sănătății a anunțat, pe contul de Facebook al instituției, că liderul BOR, Patriarhul Daniel, a fost de acord să susțină campania de informare asupra vaccinării anti-COVID.

“Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată ‘Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură’. Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării anti-COVID în România, care începe pe 15 ianuarie.

220 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here