Pensionarii trebuie să se pregătească pentru o scădere a nivelului de trai în 2021, în condițiile în care prețurile la alimente și la produsele de bază au înregistrat creșteri constante, iar Guvernul Cîțu pregătește înghețarea pensiilor.

Guvernului intenționează să înghețe total punctul de pensie în 2021

Liberalii își încalcă încă o dată cuvântul și promisiunile, având în vedere nenumăratele discuții care s-au făcut despre recuperarea diferenței între majorarea de 14% oferită anul trecut și cea de 40%, care era prevăzută de lege.

Pensionarii primesc cea mai cumplită veste. Astfel, punctul de pensie nu va creşte în 2021. Este o ştire foarte proastă pentru pensionari, care au aflat astfel că vor rămâne doar cu majorarea din 2020.

”Pensiile vor îngheța”

În context, trebuie precizat că și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţate că punctul de pensie nu va creşte:

”Pensiile vor îngheța. Când ai depășit datoria externă de 45%, este primul lucru pe care ți-l cere legea. Înainte de campania electorală, a ieșit economistul șef al BNR și a încercat să explice ce prevede legea.

Când ajungi la 50% datorie externă, iar noi suntem la 47% – trebuie să tai din ajutoarele pentru asistența socială. Acestea sunt regulile.

Vom prezenta bugetul alternativ, unde vom demonstra că există banii și că se puteau majora pensiile. Românii trebuie să vadă și alternativele. Opoziția nu trebuie să vină doar să-i injure pe cei de la putere ci să prezinte și soluții.”, a declarat joi seară Ciolacu la Antena 3.
154 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here