În emisiunea lui Marius Tucă, profesorul Vasile Astărăstoae a declarat că s-a retras din dezbaterea legată de coronavirus, după ce a fost atacat extrem de dur, în repetate rânduri.

Astărăstoae a explicat că el a încercat doar să calmeze populația, ca oamenii să nu mai fie panicați, să le aducă puțină liniște.

La asta i s-a răspuns fără a i se aduce contraargumente. Astfel, el a decis să se retragă din această dezbatere.

„Când am intrat în această dezbatere, am intrat cu bună intenție, fiindcă am văzut că oamenii sunt panicați și am spus să le aduc puțină liniște, să le explic că nu este Apocalipsa, că este o pandemie, dar au mai fost pandemii și că nu va dispărea omenirea din cauza acestei pandemii.

Nu am urmărit nici notorietate, că o aveam, nici un post de parlamentar sau în administrație, că am avut suficiente posturi.

La această intenție, ați văzut că n-am atacat niciodată pe nimeni. (…) La argumente se răspunde cu etichete „conspiraționist, omul rușilor”. Dar la niciun argument nu s-a venit cu un contraargument.

Eu recunosc sunt foarte multe informații, unele sunt false și poți să fii dezorientat și să greșești. Dar de-aici, orice ai spune, la un argument să nu vină cu contraargumentul, am spus n-are niciun rost.

Sunt mii de oameni care mi-au spus că i-am liniștit, iar la ceilalți n-are niciun rost să mă cobor. Atunci, am luat decizia să mă retrag. Mi-am făcut datoria. Nu înseamnă că eu am dreptate sută la sută, iar ceilalți greșesc sută la sută. Important e să nu intrăm în panică”, a declarat, la Aleph News, Vasile Astărăstoae.

 

102 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here